Schimb de experiențe moldo-georgiene pe dimensiunea securității aeroportuare

  • 05 Decembrie 2022 14:56
Schimb de experiențe moldo-georgiene pe dimensiunea securității aeroportuare

În baza unei înțelegeri bilaterale între autoritățile de frontieră moldo-georgiene și cu suportul Agenției FRONTEX, o polițistă de frontieră s-a aflat într-o vizită de lucru în Aeroportul Internațional „Shota Rustaveli” Tbilisi.

Timp de cinci zile, angajata Poliției de Frontieră s-a familiarizat cu activitatea aeroportuară, inclusiv cu prioritățile operaționale la frontierele aeriene ale Georgiei.

De asemenea, alături de omologii georgieni, polițista de frontieră și-a îmbunătățit abilitățile profesionale, a împărtășit din experiențe, obiective și noi abordări în ceea ce privește domeniul securității aeronautice.

În cadrul vizitei, au fost stabilite contacte directe între specialiștii din cele două Aeroporturi Internaționale - Chișinău și Tbilisi, în vederea asigurării unei continuități a conlucrării bilaterale și dezvoltării multidimensionale a activității pe aeroport, se arată în comunicat.

De menționat că în perioada 12 - 17 decembrie 2022, un reprezentant al Departamentului de patrulare al MAI din Georgia va realiza o vizită analogică în Aeroportul Internațional Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
2,74
Cer fragmentat
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sun
-2
Mon
-1
Tue
-2
Wed
-1
Thu
-1
Arhivă Radio Chișinău