Schimb de bune practici și perspective de colaborare ale MAI cu structurile Ministerului Afacerilor Interne din România

  • 30 Iunie 2022 15:28
Schimb de bune practici și perspective de colaborare ale MAI cu structurile Ministerului Afacerilor Interne din România

Săptămâna aceasta, secretarul de stat al MAI, Daniella Misail-Nichitin, a efectuat o vizită de lucru la București (România), în vederea abordării subiectelor aferente domeniului formării personalului și cel medical. Vizita a avut loc drept urmare a întrevederilor Ministrului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Ana Revenco, la Berlin, în contextul lansării Platformei de sprijin pentru Republica Moldova (Moldova Support Platform) și vizitelor de lucru la București, inclusiv discuțiilor purtate cu omologul de la București, se arată într-un comunicat al MAI. 

Agenda vizitei a inclus discuții bilaterale cu Secretarul general adjunct al Ministerului Afacerilor Interne român, responsabil pe domeniile sus-menționate, reprezentanți ai Institutului pentru Studii de Ordine Publică (ISOP), precum și întrevederi în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiului Național de Afaceri Interne și Spitalului de urgență „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” din București.

„Având în vedere implementarea agendei de modernizare în domeniul afacerilor interne, vizita a venit să sprijine eforturile instituționale prin preluarea experienței române în funcționalitatea sistemelor și acțiunilor întreprinse, lecțiile învățate, practicile implementate și recomandările formulate, în vederea îmbunătățirii serviciilor oferite cetățenilor”, se precizează în comunicat. 

În cadrul Ministerului Afacerilor Interne din România, secretarul de stat a discutat despre managementul resurselor umane, aspecte aferente recrutării și angajării, evaluarea performanțelor. La fel, au fost analizate aspectele legate de salarizarea angajaților și tot ce presupune serviciul medical din punct de vedere al pachetului social. Un alt subiect discutat a fost modalitatea și baremele de examinare medicală a angajaților.

La Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, s-a discutat despre modalitatea de organizare a cursurilor de licență și masterat, precum și despre perspective de a majora numărul studenților din Republica Moldova la instituțiile de profil ale MAI din România. De asemenea, a fost analizată posibilitatea încheierii unui parteneriat de colaborare între Academia „Ștefan cel Mare” al MAI RM și Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din RO în domeniul formării polițienești, astfel încât activitățile de formare să se realizeze în mod coordonat, cu utilizarea eficientă a resurselor.

Colegiul Național de Afaceri Interne are drept obiectiv pregătirea personalului cu atribuții de conducere, în domeniul afacerilor interne, indiferent de structura din care provin, la același nivel cu structurile din domeniul afacerilor interne ale UE. În acest sens, au fost analizate programele disponibile, posibilitatea de a instrui angajații MAI pe poziții manageriale și realizarea unui schimb de experiență.

Nu în ultimul rând, la Spitalului de urgență „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” au fost discutate serviciile oferite, inclusiv dezvoltarea și modernizarea serviciilor medicale ale MAI.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău