Schiatul în Austria va fi permis numai celor vaccinați, recuperați sau testați

  • 20 Septembrie 2021 14:55
Schiatul în Austria va fi permis numai celor vaccinați, recuperați sau testați

Austria își va deschide pârtiile de ski în sezonul de iarnă din acest an, însă vor fi introduse unele restricții pentru pasionații sporturilor de iarnă, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Operatorii de instalații pe cablu vor permite accesul numai persoanelor care pot prezenta o dovadă că au fost vaccinați sau testați împotriva coronavirusului sau au trecut prin boală, a anunțat luni Guvernul de la Viena. În plus, chiar dacă nu vor fi introduse măsuri de distanțare socială și de limitare a capacității instalațiilor pe cablu, pasagerii vor fi obligați să poarte o mască de tip FFP2.

"Sunt convins că în aceste condiții va fi posibil un sezon de iarnă fără grijă și în siguranță în țara noastră", a declarat ministrul austriac al Turismului, Elisabeth Koestinger.

Cu toate acestea, dacă numărul pacienților infectați cu coronavirus la secțiile de terapie intensivă va crește, regulile ar putea fi înăsprite, a precizat Executivul de la Viena.

În prezent, la secțiile de terapie intensivă din Austria sunt internați aproximativ 200 de pacienți infectați cu COVID. Imediat după ce acest număr va ajunge la 300, persoanelor nevaccinate li se va interzice vizitarea facilităților apres-ski, a declarat ministrul austriac al Sănătății, Wolfgang Mueckstein. Atunci când numărul pacienților infectați cu COVID din secțiile de terapie intensivă va ajunge la 400, persoanele nevaccinate vor trebui să prezinte un rezultat negativ la testul PCR pentru a putea avea acces la instalațiile pe cablu, restaurante și hoteluri, iar un test rapid antigen nu va mai fi acceptat.

În Austria, turismul este responsabil pentru 6% din PIB, o pondere care în cazul regiunii muntoase Tirol ajunge la 18%.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,36
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:6,69 m/s
Fri
17
Sat
21
Sun
16
Mon
12
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău