Schemă infracțională de punere în circulație a banilor falși pe teritoriul republicii, demascată de polițiști și procurori

  • 11 Aprilie 2022 12:30
Schemă infracțională de punere în circulație a banilor falși pe teritoriul republicii, demascată de polițiști și procurori

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu procurorii PCCOCS, au destructurat un grup infracțional suspectat de punerea în circulație pe teritoriul țării a mijloacelor bănești false în valută străină.

Suspecții, trei bărbați cu vârstele cuprinse între 25 și 32 de ani, originari din municipiul Chișinău, sunt bănuiți că ar fi pus în circuit bancnote false de 50 și 100 de euro.

În cadrul documentării, timp de patru luni, oamenii legii au reușit să achiziționeze bancnote de 50 și 100 de euro, care, în urma expertizărilor s-au dovedit a fi false. 

Ca urmare a perchezițiilor la domiciliile suspecților, polițiștii au ridicat telefoane mobile, cartele sim, precum și alte suporturi informaționale care urmează să fie expertizate și  analizate.

Bănuiți sunt cercetați în stare de libertate, până la stabilirea tuturor circumstanțelor.

Totodată urmează audierile bănuiților, identificarea tuturor persoanelor implicate în această schemă infracțională, precum și identificarea altor cazuri de punere în circulație a bancnotelor false atât pe teritoriul țării, cât și peste hotare.

Conform legislației în vigoare persoane culpabile de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 7 la 15 ani, se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău