Schemă de corupție la un Centru de Excelență. Cinci profesori sunt cercetați penal

  • 21 Septembrie 2018 11:29
Schemă de corupție la un Centru de Excelență. Cinci profesori sunt cercetați penal

Cinci profesori de la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică din Chișinău sunt cercetați penal pentru corupere pasivă, după ce ar fi cerut și primit sistematic bani de la studenți, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție, cadrele didactice ar fi creat intenționat impedimente studenților care refuzau să plătească pentru note, în special celor din ultimul an de studii, lăsându-i restanțieri. Pentru o notă de promovare, aceștia ar fi fost obligați să plătească între 300 și 1400 de lei.

Sub controlul CNA au fost transmise mai multe sume de bani celor cinci profesori. La 20 septembrie, doi dintre cei cinci bănuiți au fost prinși în flagrant delict. Mijloacele bănești au fost găsite în birourile de serviciu ale acestora, în timpul perchezițiilor.

Cele cinci persoane au fost escortate la CNA pentru audieri suplimentare. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă închisoare de la 5 la 10 ani, cu amendă de până la 400 de mii de lei și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău