Schemă de corupție la FISC, deconspirată de procurorii anticorupție și SIS

  • 12 Iulie 2018 16:41
Schemă de corupție la FISC, deconspirată de procurorii anticorupție și SIS

Procuratura Anticorupție a anunțta despre o operațiune desfășurată, astăzi, în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), într-o cauză de corupere pasivă și corupere activă, în care figurează angajați ai Serviciului Fiscal de Stat și agenți economici.

Potrivit unui comunicat al instituției, angajați ai Inspectoratului Fiscal de Stat ar fi pretins și ar fi primit, în februarie-martie 2017, de la doi agenți economici mită de 180 000 lei, pentru a accepta cererea depusă la Serviciul Fiscal de Stat de către aceștia pentru restituirea TVA la exportul de fructe, pentru perioada lunii octombrie 2016. 

„În continuare, angajații SFS, au pretins și primit de la un alt agent economic, pe parcursul lunilor februarie-mai 2018, mijloace bănești în sumă totală de aproximativ 70 000 lei pentru a nu documenta încălcări în activitatea companiilor administrate de către acesta”, au precizat reprezentanții Procuraturii Anticorupție. 

În cauza penală figurează 6 bănuiți, dintre care o persoană se află în căutare, iar autorul respectivelor infracțiuni a fost reținut, pe un termen de 72 de ore, și riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unități convenționale și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau pe un termen de la 7 la 10 ani.

Menționăm că, în cadrul celor 10 percheziții efectuate de către procurorii anticorupție și ofițerii SIS astăzi, la domiciliile și oficiile bănuiților, au fost ridicate documente, computere.

Serviciul Fiscal de Stat a reacționat la acest caz, considerându-l regretabil. „SFS urmează să analizeze procedurile legale cu privire la suspendarea din funcție a angajatului pe durata acțiunilor de urmărire penală”, se arată în comunicatul instituției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău