VIDEO | Scene incredibile în Spania. Pompierii s-au luat la bătaie cu polițiștii și au folosit un aruncător de flăcări

  • 24 Octombrie 2023 11:39
VIDEO | Scene incredibile în Spania. Pompierii s-au luat la bătaie cu polițiștii și au folosit un aruncător de flăcări

Peste 200 de pompieri din Galicia, aflați în grevă din 15 iunie, au ieșit în stradă pentru a cere condiții de muncă mai bune. Protestele s-au transformat, însă, într-o bătaie în toată regula între pompieri și polițiști.

Protestele au început vineri în fața primăriei din Pontevedra, scrie El Pais, iar luni câteva sute de pompieri s-au strâns în Ourense în fața Consiliului Local unde au aruncat cu vopsea pe fațada clădirii și au dat foc la cauciucuri pe străzile orașului, scrie Digi24.

Strada s-a umplut de fum de la arderea anvelopelor și a petardelor. Cei peste 200 de pompieri s-au adunat la ușa sediului instituțional unde au fost prezenți zeci de polițiști și unde au avut loc momente de tensiune. Unul dintre pompieri a fost rănit în timpul confruntărilor.

La rândul său, sindicatul polițiștilor din Galicia a denunțat pe rețelele sociale protestul „radical” în care, susține sindicatul, protestatarii au atacat „cu mare violență și inclusiv cu un aruncător de flăcări” agenții care protejau instituțiile oficiale.

Pompierii cer un acord colectiv la nivel regional, unificat pentru toate provinciile în funcție de profesia lor; aceleași condiții de muncă și salarii pentru pompierii din toate provinciile, asigurare mijloacelor tehnice necesare și asigurare unei resurse umane suficiente.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău