Scară secretă descoperită în fostul „Alcatraz al Irlandei”, una dintre cele mai mari închisori din lume

  • 23 August 2020 11:51
Scară secretă descoperită în fostul „Alcatraz al Irlandei”, una dintre cele mai mari închisori din lume

Fortăreața de pe Insula Spike a găzduit una dintre cele mai mari închisori din lume, cunoscută drept „Alcatrazul Irlandei”. Devenită acum obiectiv turistic, închisoarea mai are încă multe secrete, relatează CNN, citat de DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, în perioada victoriană, mulți dintre cei care ajungeau aici nu mai părăseau insula. Peste 1.000 de prizonieri au murit acolo în mai puțin de patru ani.

În încercarea de a afla mai multe despre bărbații care au pierit pe această insulă, bioarheologul Barra O'Donnabhain a început să facă săpături în cimitirul condamnat în 2013.

În ultimii șapte ani, O'Donnabhain și echipa sa au descoperit unele dintre misterele ascunse de pe Insula Spike - inclusiv o procedură greoaie efectuată cu mult timp în urmă pe cadavrele prizonierilor morți.

În august 2020, managerul insulei John Crotty, a anunțat încă o descoperire importantă: o scară în spirală din piatră, care datează de la sfârșitul secolului XVIII și care nu figura în niciun plan al fortăreței.

Oase mari de animale și sticle de vin băute pe pe jumătate au fost găsite la baza scărilor. 

Planurile din 1804 și schițele ulterioare nu fac nicio referire la scară, așa că a fost cu adevărat o surpriză plăcută să văd această ușă care duce din această cameră secretă către o lucrare atât de frumoasă”, a spus Crotty într-un comunicat de presă,

Asistentul managerului Spike Island, Alan O'Callaghan, adaugă că această descoperire deschide posibilitatea ca „în alte părți ale fortului să existe și alte tipuri de scări. Poate că au fost folosite în alte scopuri de-a lungul anilor, poate și pentru încercări de evadare”.

Începând din 1847, bărbați și băieți de peste 12 ani au fost trimiși pe Insula Spike, unii pentru infracțiuni care ar fi astăzi considerate minore, cum ar fi furtul de cartofi.

Până în 1853, numărul prizonierilor de pe insulă a crescut la 2.500, „Alcatrazul Irlandei” devenind astfel cea mai mare închisoare din Imperiul Britanic din acea vreme și posibil din toată lumea.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău