Scăpări în direct la TV rusă de stat: „Ucraina plănuiește să declare război Rusiei și să bombardeze Moscova. Până acum, lucrurile nu merg prea bine”

  • 02 Octombrie 2022 18:02
Scăpări în direct la TV rusă de stat: „Ucraina plănuiește să declare război Rusiei și să bombardeze Moscova. Până acum, lucrurile nu merg prea bine”

Doi invitați din cadrul unei emisiuni la televiziunea rusă de stat au „scăpat” mai multe informații despre războiul din Ucraina pe care în mod normal propaganda rusă le cenzurează.

În cadrul emisiunii, Andrei Fedorov, fost ministru adjunct de externe, a susținut că Ucraina are în plan să declare război Rusiei pentru a elibera regiunile anexate, scrie G4Media.

Întrebat de prezentator, Andrei Norkin, dacă o astfel de presupusă declarație de război ar însemna că Ucraina ar putea bombarda mai multe orașe din Rusia, inclusiv Moscova, Fedorov a răspuns că „da, bineînțeles (că ar putea – n.r.)”.

Pe de altă parte, celălalt invitat, prezentat drept Maxim Yustin, analist de politică externă, a declarat că el nu își amintește vreun moment din istorie când Federația Rusă a anexat teritorii pe care nici măcar nu le controlează în totalitate – cum ar fi regiunile ucrainene Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie.

Mai mult, analistul a spus că „lucrurile nu merg bine” până în prezent pentru armata rusă și s-a arătat sceptic că Rusia ar putea cuceri Zaporojie, „oraș cu 710.000 de locuitori”, la momentul actual.

„Știți, este foarte greu să te cerți cu visătorii care trăiesc în propria lor lume. Eu văd dinamica acțiunilor militare de pe front. Nu vorbim despre ceea ce se întâmplă lângă Lyman”, a mai denunțat Yustin.

De asemenea, el a pus la îndoială eficiența mobilizării anunțate de Putin în schimbarea cursului războiului din Ucraina.

„Cred că oricine va recunoaște cu sinceritate că nu știe dacă mobilizarea ne va ajuta sau nu să schimbăm cursul acțiunilor militare. Până acum, lucrurile nu merg prea bine. E ușor de spus după eliberarea Zaporojie… Da, încercați să o eliberați, după cum merg lucrurile…”, a mai spus Yustin.

Prezentăm mai jos dialogul integral:

Andrei Fedorov – fost ministru adjunct de externe: „Ucraina plănuiește să declare război împotriva Rusiei. Au loc schimbări radicale, deoarece Rusia a ocupat, sau mai bine zis a anexat, aceste zone și din acest motiv, Ucraina începe un război pentru a elibera aceste teritorii. Nu e un fel de operațiune specială, ci un război”.

Andrei Norkin – prezentator: „O declarație de război împotriva Rusiei ar însemna că își rezervă dreptul de a lovi orașele din Federația Rusă?”

Fedorov: „Le vor lovi într-o măsură și mai mare”.

Norkin: „Nu mă refer doar la Belgorod, Kursk și Briansk, care sunt în apropiere, ci la Moscova…”

Fedorov: „Da, bineînțeles. Este o altă stare, o stare de război”.

Prezentator: „Ar fi bine de știut dacă au aceste capacități..”

Maxim Yustin – analist de politică externă: „Nu-mi amintesc precedentul în istoria lumii când teritorii pe care nici măcar nu le controlăm au fost absorbite de țară. Ai spus-o cu atâta ușurință, Andrei (Norkin – n.r.). Odată ce vom lua și restul regiunii Zaporojie…”

Norkin: „Nu eu am spus asta, eu doar am citat… Cred că Vladimir Rogov a spus că ordinea va fi restabilită după ce restul teritoriilor vor fi eliberate”.

Yustin: „Da, după ce restul teritoriilor vor fi eliberate… Știți, este foarte greu să te cerți cu visătorii care trăiesc în propria lor lume. Eu văd dinamica acțiunilor militare de pe front. Nu vorbim despre ceea ce se întâmplă lângă Lyman”.

Norkin: „Cine v-a interzis să vorbiți despre asta?”

Yustin: „Este un pic nebunesc să pontificăm despre cum vom elibera Zaporojie, (oraș) cu 710.000 de locuitori. Întrebați pe oricine de aici, când se află în sala de machiaj. Cred că oricine va recunoaște cu sinceritate că nu știe dacă mobilizarea ne va ajuta sau nu să schimbăm cursul acțiunilor militare. Până acum, lucrurile nu merg prea bine. E ușor de spus după eliberarea Zaporojie… Da, încercați să o eliberați, după cum merg lucrurile…”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău