Scandalul produselor alterate | Unele firme implicate livrează din nou alimente, susțin părinții

  • 13 Februarie 18:47
Scandalul produselor alterate | Unele firme implicate livrează din nou alimente, susțin părinții

La mai bine de un an de la scandalul produselor alterate în grădinițe, unele firme implicate au revenit pe piață și câștigă în continuare contracte în urma licitațiilor publice.

Într-o conferință de presă la IPN, Sabina Popov membră a Asociației „Părinți Solidari”, s-a referit la unul dintre agenții economici vizați, Lovis Agro. Timp de jumătate de an de la anchetă, respectivul agent economic nu a participat la licitații, însă începând cu a doua jumătate a anului 2017, a început să livreze din nou produse alimentare pentru direcțiile educație, tineret și sport Centru și Râșcani.

Conducerea celor două direcții susține că a solicitat Agenției Achiziții Publice să includă în lista neagră acest agent economic, la care Agenția a replicat că, între timp, s-a schimbat legea, implicit și procedura de includere a agenților economici în lista neagră.

„Reieșind din faptul că acest agent economic pare să aibă cel mai rodnic an la capitolul contracte cu statul, pare greu de crezut că se va face ceva pentru a-l trece în lista neagră”, a remarcat Sabina Popov.

Conducătoarea Asociației „Părinți Solidari”, Ala Revenco, susține că din trei agenți economici implicați în dosarul produselor alterate în grădinițe, doar unul a fost inclus în lista neagră a Agenției Achizițiilor Publice.

„Pe numele Lovis Agro au fost depuse multe plângeri, dar nu s-a întreprins nimic. Sperăm că măcar instituțiile unde livrează acest agent economic monitorizează produsele”, a adăugat Ala Revenco.

Verificările de la sfârșit de noiembrie 2016 au scos la iveală favorizarea unor agenți economici. Urmărind scopul obținerii unui profit mai mare în urma executării contractelor încheiate, agenții economici livrau produse de o calitate inferioară celei contractate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
16 °C
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,5 m/s
Mar
24 °C
Mie
26 °C
Joi
21 °C
Vin
20 °C
Sâm
25 °C

Curs oficial BNM 20 August 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 18.9987 0.0882
USD 16.6839 0.0453
RON 4.0796 0.0220
UAH 0.6009 0.0020
RUB 0.2474 -0.0008
Arhivă Radio Chișinău