Scandalul manipulării politice prin Facebook se amplifică la Londra

  • 20 Martie 2018 10:00
Scandalul manipulării politice prin Facebook se amplifică la Londra

Autoritățile britanice vor să obțină un mandat pentru a percheziționa birourile unei firme de consultanță politică, după ce au apărut informații că aceasta ar fi avut acces la datele a 50 de milioane de utilizatori Facebook.

Cambridge Analytica, o firmă cu sediul în Marea Britanie, a fost implicată atât în campania pentru Brexit cât și în cea a actualului președinte american, Donald Trump. Firma este specializată, printre altele, în transmiterea de mesaje personalizate pentru utilizatori, ceea ce poate influența opțiunile acestora.

Cambridge Analytica afirmă că ar fi șters datele celor 50 de milioane de utilizatori când a aflat că încălca legile privind protecția datelor, însă scandalul s-a amplificat odată cu apariția unor înregistrări în care reprezentanți ai companiei afirmă că pot influența rezultatul alegerilor prin manipulări digitale.

Oficiali americani și europeni au cerut explicații Facebook pentru pierderea de date, iar compania a scăzut, ieri, cu 7% la bursă - adică 40 de miliarde de dolari.

Sursa: RRA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău