Scandalul de la Casa Albă. Donald Trump cataloghează ancheta privind Ucraina drept o "lovitură de stat"

  • 02 Octombrie 2019 13:31
Scandalul de la Casa Albă. Donald Trump cataloghează ancheta privind Ucraina drept o

Liderul de la Casa Albă, Donald Trump, și-a intensificat retorica împotriva opoziției democratice, catalogând ancheta care ar putea conduce la inițierea procedurii demiterii președintelui drept o "lovitură de stat", informează Mediafax.

"Pe măsură ce aflu tot mai multe, ajung la concluzia că ceea ce se petrece nu este o procedură de demitere, este o LOVITURĂ DE STAT (sic!) cu intenția de a lua poporului puterea, votul său, libertățile sale, al Doilea Amendament, religia, armata, zidul de la frontieră și drepturile divine de cetățean al Statelor Unite ale Americii!", a afirmat președintele Trump, într-un mesaj postat pe Twitter.

Camera Reprezentanților din SUA a lansat o investigație parlamentară care ar putea conduce la inițierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreședinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA, și a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigației, Camera Reprezentanților i-a trimis citații secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele președintelui Donald Trump cu Ucraina.

Trump a denunțat în repetate rânduri ancheta care ar putea conduce la demitere sa, apreciind că este vorba de un act de "hărțuire prezidențială" și o "vânătoare de vrăjitoare".

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău