Scandalul convorbirii Trump-Zelenski: Ce spune fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko

  • 28 Septembrie 2019 12:52
Scandalul convorbirii Trump-Zelenski: Ce spune fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko

Fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko, în prezent lider al partidului "Solidaritatea Europeană", califică drept "știre tulburătoare" informația CNN privind demisia reprezentantului special al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker.

"Contribuția sa la consolidarea parteneriatului nostru strategic cu Statele Unite este greu de subestimat. La fel de greu este să subestimăm fermitatea și viziunea sa strategică pentru a combate agresiunea rusă. Alături de Kurt, noi, cei din Ucraina, ne simțeam mai încrezători - în vederea unei soluționări pașnică și privind progresul pe calea reformei și rolul Statelor Unite", a scris Poroșenko pe contul său de Facebook.

Fostul lider de la Kiev a mai menționat că diplomatul Kurt Volker a stabilit un standard ridicat de încredere și interacțiune eficientă cu autoritățile ucrainene pe care nu niciun succesor nu îl va putea depăși cu ușurință.

"Îți sunt sincer recunoscător, Kurt, pentru anii de colaborare fructuoasă și încrederea în Ucraina" - a adăugat Petro Poroșenko.

Amintim că, potrivit unor informații difuzate de CNN, reprezentantul special al Departamentului de Stat al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, a demisionat din funcție, după ce numele său a apărut într-un denunț făcut de un ofițer de informații, în care se arată că, în timpul unei conversații telefonice cu președintele de la Kiev, Volodimir Zelenski, liderul american, Donald Trump, a făcut presiuni asupra Ucrainei pentru a-l cerceta pe rivalul democrat Joe Biden.

Kurt Volker a fost numit reprezentant special al SUA pentru Ucraina la 7 iulie 2017, mnționază Radio România Actualități.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău