Scandal în Japonia | Una dintre cele mai prestigioase școli medicale din lume a falsificat rezultatele pentru a nu admite fete

  • 12 August 2018 17:14
Scandal în Japonia | Una dintre cele mai prestigioase școli medicale din lume a falsificat rezultatele pentru a nu admite fete

O prestigioasă instituție de învățământ din Tokyo a confirmat, după o investigație internă, că a alterat sistemic rezultatele examenelor de admitere pentru mai mulți ani, în încercarea de a ține departe candidații de sex feminin, potrivit Time.

Tokyo Medical University a manipulat rezultatele testelor de admitere din anul 2000 sau chiar mai devreme. Descoperirile publicate săptămâna aceasta de avocații implicați în ancheta internă au confirmat articolele apărute recente în presa din Japonia cu privire la acest subiect.

Frauda a ieșit la iveală în timpul unei alte investigații, care a izbucnit tot dintr-o acuzație legată de admiteri.

Investigația arată că instituția a redus inițial scorurile tuturor aplicanților până la 80 de puncte, și apoi a adăugat câte 20 de puncte candidaților de sex masculin.

Școala își dorea ca mai puține femei să ajungă în piața muncii deoarece anticipau că multe dintre ele vor ajunge mame, ceea ce le va scurta sau le va pune pe pauză cariera, susține instituția.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău