Scandal de dopaj în sport | Justiția franceză a emis mandate de arestare pentru doi foști oficiali ruși

  • 19 Martie 2019 18:42
Scandal de dopaj în sport | Justiția franceză a emis mandate de arestare pentru doi foști oficiali ruși

Judecătorii francezi însărcinați cu anchetarea sistemului de corupție pentru acoperirea cazurilor de dopaj din Rusia au emis două noi mandate internaționale de arestare pentru foști oficiali ai atletismului rus înainte de a-și încheia investigațiile, scrie AFP.

Aceste mandate au fost emise pe numele lui Valentin Balahniciov, fost președinte al Federației de Atletism din Rusia (ARAF), fostul trezorier al IAAF și un apropiat de Kremlin, și pe numele lui Alexei Melnikov, care a fost antrenorul principal în cursele de fond în cadrul ARAF, potrivit unor surse judiciare.

În urmă cu o săptămână, Federația Internațională de Atletism (IAAF) a anunțat menținerea suspendării Rusiei din cauza amplului scandal de dopaj, rămânând de îndeplinit două condiții pentru ridicarea acestei sancțiuni. Consiliul IAAF, reunit atunci la Doha, a explicat că solicită în continuare Rusiei plata costurilor generate de ancheta privind scandalul de dopaj din această țară și că așteaptă în continuare să-i fie remise după autentificare informațiile și eșantioanele laboratorului de la Moscova, recuperate la jumătatea lunii ianuarie de către Agenția Mondială Antidoping (AMA/WADA).

Federația rusă de atletism a fost suspendată de IAAF în noiembrie 2015, în urma scandalului de dopaj instituționalizat cu care s-a confruntat Rusia, însă atleții ruși ''curați'' au putut concura ca neutri începând din decembrie 2016.

Pentru moment, în ciuda faptului că Agenția Mondială Antidoping (AMA/WADA) a reabilitat pe 20 septembrie, cu anumite condiții, Agenția rusă antidoping (RUSADA), IAAF a ignorat această decizie și a hotărât să mențină până în luna iunie suspendarea atletismului rus, impusă în urmă cu trei ani.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău