Scădere a numărului de cazuri și al deceselor de COVID-19 la nivel global (raport OMS)

  • 13 Aprilie 2022 19:53
Scădere a numărului de cazuri și al deceselor de COVID-19 la nivel global (raport OMS)

Numărul noilor cazuri confirmate și al deceselor provocate de COVID-19 a continuat să scadă în ultima săptămână în întreaga lume, potrivit datelor publicate miercuri de raportul epidemiologic săptămânal al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), relatează EFE, potrivit Agerpres.

Este vorba de cea de-a treia săptămână consecutivă în care ambii indicatori înregistrează o scădere, de 24 % și, respectiv, 18 %.

Cazurile la nivel global s-au cifrat în întreaga lume în ultima săptămână la 7 milioane, iar cel al deceselor la 22.000, cu descreșteri observate în toate regiunile.

În total, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus de la începerea pandemiei a ajuns la 496 de milioane, iar cel al morților la 6 milioane în întreaga lume.

OMS insistă însă că aceste tendințe pozitive trebuie privite cu precauție, având în vedere că multe țări și-au schimbat strategia de testare, iar numărul testelor efectuate a scăzut considerabil, ceea ce conduce la raportarea unui număr mai mic de cazuri.

 



În ultimele șapte zile, Statele Unite au raportat cel mai mare număr de decese (3.682), urmate de Coreea de Sud (2.186), Rusia (2.008), Germania (1.686) și Brazilia (1.120).

Europa și regiunea Pacificului de Vest, care include și China, au înregistrat cea mai mare scădere a numărului de contagieri, cu 26 % în ambele cazuri.

Africa a fost continentul unde s-a înregistrat cea mai mare scădere a numărului de decese (-40 %).

În raportul său săptămânal, OMS arată că monitorizează subvariantele de Omicron, care reprezintă 99,2 % din toate secvențierile genetice efectuate în lume.

Cercetătorii urmăresc evoluția subvariantelor BA.1, BA2, BA3, alături de mai recentele BA.4 și BA.5, precum și formele combinate de BA.1 și BA.2, pentru a determina caracteristicile lor și a înțelege impactul lor asupra sănătății publice.

OMS a confirmat că, deși Omicron poate eschiva imunitatea oferită de vaccinurile anti-COVID-19, acestea sunt în continuare eficiente pentru a evita formele grave ale bolii și spitalizările.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău