Scădere a numărului de cazuri noi și de decese asociate COVID-19 la nivel mondial (OMS)

  • 25 August 2020 18:45
Scădere a numărului de cazuri noi și de decese asociate COVID-19 la nivel mondial (OMS)

Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în întreaga lume, însă cele mai recente date săptămânale publicate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) arată o încetinire a răspândirii epidemiei în majoritatea regiunilor, mai ales pe continentul american, informează marți AFP.

Peste 1,7 milioane de cazuri noi de COVID-19 și 39.000 de noi decese au fost raportate OMS săptămâna trecută (17-23 august), ceea ce reprezintă o reducere cu 5% a cazurilor, respectiv o scădere cu 12% a numărului de decese comparativ cu săptămâna precedentă (10-16 august).

Această încetinire a fost înregistrată în toate regiunile, cu excepția Asiei de Sud-Est și a estului Mediteranei.

Continentul american rămâne cel mai afectat, cu jumătate din numărul de cazuri noi și cu 62% dintre decesele semnalate în cursul săptămânii trecute. Însă, această regiune este cea în care epidemia a scăzut cel mai mult din intensitate, cu o reducere cu 11% a cazurilor noi și cu 17% a numărului de decese, în parte datorită unei încetiniri a transmiterii în Statele Unite și în Brazilia, cele două țări cele mai afectate la nivel mondial.

Mai multe țări și teritorii din Caraibe au raportat însă o creștere accentuată a cazurilor și a deceselor în ultimele șapte zile, situație care, potrivit OMS, ar putea fi cauzată parțial de revigorarea turismului.

În Asia de Sud-Est - a doua cea mai afectată regiune - a fost înregistrată o creștere cu 4% a cazurilor noi și a deceselor în cursul săptămânii trecute. India continuă să fie cea mai afectată țară din această regiune, cu 455.000 de cazuri noi consemnate săptămâna trecută.

Numărul de cazuri noi în estul Mediteranei a crescut de asemenea cu 4%, însă cifra deceselor a scăzut (cu 5% mai puțin), ceea ce a permis regiunii să înregistreze a șasea reducere săptămânală consecutivă.

În Europa, unde numărul de cazuri noi a continuat să crească în ultimele săptămâni, ritmul a încetinit ușor, la +1% săptămâna trecută, conform datelor OMS.

Numărul deceselor noi consemnate în Europa a continuat să încetinească (-12%). Însă, OMS a subliniat că o astfel de reducere nu a fost înregistrată toate țările europene, Spania raportând chiar o creștere săptămânală de 200% a numărului de decese, transmite AGERPRES.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău