Satul Văleni din raionul Cahul a fost inclus în clasamentul celor mai bune destinații turistice rurale din lume

  • 19 Octombrie 2023 16:49
Satul Văleni din raionul Cahul a fost inclus în clasamentul celor mai bune destinații turistice rurale din lume

Satul Văleni din raionul Cahul a fost desemnat cu distincția „Best Tourism Villages” ediția 2023 de către Secretariatul General al Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO), acesta fiind cel mai prestigios premiu la nivel global pentru turismul rural, informează MOLDPRES.

Potrivit Delegației UE în R. Moldova, localitatea s-a remarcat pe plan internațional pentru peisajele extraordinare spre Lacul Beleu și Colinele de Aur, dar și pentru prima rezervație din Republica Moldova, "Prutul de Jos” - inclusă în Rețeaua Mondială UNESCO a Rezervațiilor Biosferei.

Totodată, localitatea este cunoscută datorită miilor de turiști de pe navele de croazieră de pe Dunăre, dar și datorită participării bunicăi din Văleni la Eurovision (2005) alături de Zdob și Zdub.

Satul Văleni a beneficiat de susținerea financiară a Uniunii Europene pentru extinderea pensiunilor, dezvoltarea infrastructurii locale și a inițiativelor comunitare. Până în prezent, UE a investit 6,45 milioane de euro prin 125 de proiecte implementate în turism, eficiență energetică și dezvoltare antreprenorială.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Fri
20
Sat
22
Sun
24
Mon
23
Tue
24
Arhivă Radio Chișinău