Satul european. Locuitorii din Albinețul Vechi, raionul Fălești beneficiază de un nou sistem de iluminare stradală

  • 29 Iunie 2023 14:54
Satul european. Locuitorii din Albinețul Vechi, raionul Fălești beneficiază de un nou sistem de iluminare stradală

Locuitorii comunei Albinețul Vechi, raionul Fălești, beneficiază de un nou sistem de iluminare stradală. Lucrările au fost efectuate în cadrul Programului „Satului european” și au costat 2,6 mln de lei (130 mii de euro), transmite MOLDPRES.

Astfel, în localitate s-au construit 18 kilometri de rețea modernă de iluminat, oferind vizibilitate și siguranță pentru cei peste 2000 de locuitori.

Proiectul a permis instalarea de noi lămpi și stâlpi de iluminat. Prin intermediul acestei extinderi, lumina stradală este asigurată în mod eficient și uniform în toate zonele.

Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), a comunicat că noua rețea de iluminat stradal contribuie la creșterea nivelului de siguranță, oferind o vizibilitate sporită pe timp de noapte și în condiții de vreme nefavorabilă.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale s-a angajat, prin Programul Național „Satul european”, să implementeze proiecte de iluminare publică în 43 de localități. 32 dintre acestea au fost deja finalizate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău