Satul European: Două proiecte au fost finalizate la Puhoi, raionul Ialoveni

  • 07 Mai 17:46
Satul European: Două proiecte au fost finalizate la Puhoi, raionul Ialoveni

Două proiecte de infrastructură au fost finalizate în satul Puhoi, raionul Ialoveni, prin Programele „Satul European” și „Satul European Expres”, transmite MOLDPRES.

Astfel, în cadrul proiectului realizat prin Programul „Satul European”, ediția I, a fost reconstruită capital clădirea fostei cârmuiri a gospodăriei agricole din satul Puhoi. După renovare, edificiul găzduiește un Centru multifuncțional, în care activează un Punct de asistență medicală urgentă, un Centru de reabilitare de zi, un Laborator, un Cabinet stomatologic și un Centru Unificat de Prestare a Serviciilor Publice.

Beneficiari direcți sunt peste 13 mii de locuitori din satul Puhoi, dar și din localitățile învecinate, care au acum acces la servicii medicale mai aproape de casă.

Valoarea investiției este de 8,675 mln de lei. Resursele financiare au fost alocate de Guvernul Republicii Moldova prin intermediul Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Totodată, în cadrul Programului „Satul European Expres”, în localitate, au fost construite două terenuri de joacă pentru cei peste 900 de copii din Puhoi.

Până în prezent, prin programele „Satul European” și „Satul European Expres” au fost realizate peste 700 de proiecte.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău