Satul european: Alte trei proiecte de infrastructură, în valoare de circa 5 mln de lei, au fost finalizate

  • 23 Iunie 2023 16:03
Satul european: Alte trei proiecte de infrastructură, în valoare de circa 5 mln de lei, au fost finalizate

Alte trei proiecte de infrastructură, incluse în Programul „Satul european”, au fost finalizate. Pentru implementarea acestora, Guvernul a alocat aproximativ cinci milioane de lei (250 mii de euro), transmite MOLDPRES.

Astfel, sistemul de asigurare cu apă în satul Maiscoe, din raionul Florești, a fost modernizat. Proiectul a prevăzut construirea a trei kilometri de rețele de apeduct și instalarea unui castel de apă. Sistemul furnizează apă potabilă pentru 244 de locuitori din 136 de gospodării. Investiția totală în proiect a fost de 2,6 mln de lei, alocați de Guvern. 

Totodată, satul Brânzenii Noi din raionul Telenești a fost iluminat în totalitate, fiind construiți circa 11 km de rețea, cu o investiție de aproape 800 de mii de lei. Acum, peste 2600 de locuitori beneficiază de lumină pe străzi. În aceeași localitate a fost reabilitată și dotată grădinița. Cu sprijinul Guvernului, aproximativ 100 de copii beneficiază de condiții mai bune în cadrul instituției educaționale. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ un milion și jumătate de lei, din Fondul național de dezvoltare regională și locală.

„Obiectivul nostru este să îmbunătățim calitatea vieții oamenilor. Cunoaștem nevoile acestora, de a avea apă, lumină, căldură. Astfel, aceste proiecte demonstrează angajamentul autorităților, deoarece străzile iluminate corespunzător reduc riscul de accidente, infracțiuni și incidente neplăcute, sporind gradul de securitate a oamenilor”, a spus Mihail Croitoru, directorul Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL).

Potrivit raportului de progres, emis de specialiștii ONDRL, prin Programul Național „Satul European” s-au finalizat cu succes 131 de proiecte, din cele 496 aprobate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău