Sate evacuate și spațiu aerian închis în Pakistan din cauza conflictului cu India

  • 28 Februarie 2019 09:41
Sate evacuate și spațiu aerian închis în Pakistan din cauza conflictului cu India

Autoritățile pakistaneze au început joi evacuarea satelor de frontieră din regiunea disputată Kashmir, în contextul creșterii tensiunilor cu India, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Câteva sute de familii au fost mutate în locuri mai sigure după un schimb puternic de focuri de armă și de artilerie în cursul nopții între forțe indiene și pakistaneze, a anunțat ministrul informațiilor din Kashmirul pakistanez, Mushtaq Minhas.

'Întreaga regiune a fost pusă în grad ridicat de alertă. Ne temem că mai multe zone vor trebui evacuate dacă nu va începe detensionarea', a adăugat Minhas.

Spațiul aerian pakistanez a rămas închis joi și zborurile comerciale au fost suspendate de pe toate aeroporturile pentru a doua zi consecutiv, obligând mii de călători să-și amâne planurile.

Un serviciu feroviar spre India a fost de asemenea anulat joi, lăsând mii de cetățeni indieni blocați în orașul Lahore, în estul Pakistanului.

Avioane de luptă pakistaneze și indiene au pătruns în spațiul aerian al celeilalte țări miercuri, pentru a doua zi consecutiv, alimentând temerile legate de o nouă escaladare a tensiunilor între cele două puteri nucleare vecine.

Prim-ministrul pakistanez Imran Khan a cerut Indiei să se angajeze în discuții pentru detensionarea tensiunilor după ce forțele aeriene pakistaneze au declarat că au doborât două avioane de luptă indiene și l-au capturat pe unul din piloți.

Marți, avioane militare indiene au intrat în spațiul aerian pakistanez la primele ore ale zilei și au bombardat o presupusă tabără teroristă în nordul țării.

Guvernul de la New Delhi a anunțat că loviturile au ucis în jur de 350 de militanți, în timp ce Islamabadul a afirmat că avioanele au tras asupra unei zone muntoase, fără a face victime. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău