Șase ofițeri MAI, suspectați de fabricarea dosarului lui Gheorghe Petic

  • 05 Octombrie 2021 14:14
Șase ofițeri MAI, suspectați de fabricarea dosarului lui Gheorghe Petic

Șase foști și actuali angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost reținuți, fiind suspectați de fabricarea unui dosar penal privind o pretinsă infracțiune de natură sexuală, care ar fi fost săvârșită de fostul angajat MAI, Gheorghe Petic, activist al  Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, transmite IPN.

Serviciul de Informații și Securitate precizează într-un comunicat de presă că bănuiții, folosindu-se de statutul special, ar fi racolat o persoană în vederea denunțării false a infracțiunii și ar fi asistat-o în falsificarea probelor prezentate, cu utilizarea tehnicii speciale.

În cazul în care persoanele reținute vor fi găsite vinovate, acestea riscă pedeapsă penală cu închisoare de la 2 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții pe un termen de la 5 ani la 10 ani.

În iulie 2019, după nouă luni de detenție, activistul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Gheorghe Petic, a fost eliberat din arest, după ce magistrații Curții de Apel Chișinău au trimis la rejudecare dosarul în care acesta era condamnat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău