Șase morți în incendii de la începutul anului și zeci de intervenții ale pompierilor în ultimele 24 de ore

  • 07 Ianuarie 2019 13:17
Șase morți în incendii de la începutul anului și zeci de intervenții ale pompierilor în ultimele 24 de ore

De la începutul anului 2019, șase persoane și-au pierdut viața în incendii, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI. Doar în ultimele 24 de ore, pompierii și salvatorii au intervenit în zeci de situații situații de risc printre care lichidarea focarelor sau deblocări de uși.

În seara zilei de ieri pompierii au fost alertați să intervină la lichidarea unui incendiu izbucnit într-un cămin de pe strada Muncești din Chișinău.

Pompierii, cu patru autospeciale, au stins flăcările dintr-o odaie din cămin. Salvatorii au evacuat 9 persoane din odăile vecine și au lichidat arderea în cel mai scurt timp. În urma incendiului, au ars bunurile materiale din interiorul odăii, iar proprietarul s-a ales cu arsuri de gradul doi, fiind în stare de gravitate medie, dar stabilă.

Cauza incendiului urmează a fi stabilită.

Cetățenii sunt rugați să fie prudenți și să respecte normele antiincendiare. Sobele de încălzit să fie exploatate corespunzător, la fel și aparatele electrice de încălzit, pentru a evita producerea situațiilor excepționale, cu pericol pentru sănătate și viață. În situații de risc, cetățenii sunt îndemnați să apeleze la 112.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău