Șase localități din raionul Soroca vor fi conectate la un apeduct magistral

  • 26 Iulie 2022 19:43
Șase localități din raionul Soroca vor fi conectate la un apeduct magistral

În nordul țării au început lucrările de construcție-montaj a unui apeduct magistral ce va asigura accesul la apă potabilă în șase localități și la o tabără de odihnă, prin conectarea acestora la apeductul magistral Soroca - Bălți. O ședință tehnică cu privire la coordonarea lucrărilor planificate a avut loc ieri, la Consiliul raional Soroca, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, antreprenorul s-a angajat ca în decurs de 14 luni, începând cu iulie curent, să construiască apeductul magistral de la satul Voloave spre localitățile Volovița, Alexandru cel Bun, Vasilcău, Racovăț, Slobozia-Cremene, tabăra de odihnă pentru copii „La Dumbravă”. „În cadrul proiectului vor fi montate circa 30,5 km de rețele de apeduct, mai multe turnuri de apă și rezervoare metalice. În total, peste 20 de mii de locuitori din șase localități și 1500 de copii de la tabăra „La Dumbravă” vor avea acces la noul sistem de alimentare cu apă și sanitație”, indică ADR Nord, scrie MOLDPRES.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 30,35 milioane de lei (peste 1,5 mln de euro), alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Contribuția Consiliului Raional Soroca și a primăriilor partenere constituie 10% din valoarea contractului de antrepriză. 

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării șase noi proiecte de aprovizionare cu apă și sanitație (AAS), dintre care unul presupune elaborarea unui studiu de prefezabilitate ce vizează 33 de localități din raioanele Dondușeni, Soroca și Ocnița. Una dintre cele șase măsuri investiționale în domeniul AAS este și proiectul „Apa – necesitate primordială pentru o viață de calitate în Regiunea de Dezvoltare Nord”, depus de Consiliul raional Soroca în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău