Șase autorizații și certificate nu vor mai fi obligatorii pentru antreprenorii din Republica Moldova

  • 07 Februarie 12:13
Șase autorizații și certificate nu vor mai fi obligatorii pentru antreprenorii din Republica Moldova

Interacțiunea antreprenorilor cu Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), Centrul Național de Acreditare din Moldova (MOLDAC) și Institutul Național de Metrologie (INM) va fi simplificată.

Mai exact, șase dintre serviciile publice prestate de aceste instituții vor fi digitalizate, iar altele vor fi prestate în mod proactiv. O hotărâre în acest sens, a fost aprobată de Executiv.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării al Republicii Moldova, în cadrul ANRCETI se digitalizează eliberarea permisului tehnic pentru utilizarea stațiilor de radiocomunicații și depunerea notificării de către persoana fizică sau juridică care intenționează să furnizeze servicii poștale.

La MOLDAC, actul de acreditare a organismelor de evaluare a conformității nu va mai fi un act permisiv obligatoriu pentru antreprenori și va fi prestat digital prin platforma instituției, iar la INM va putea fi solicitat digital certificatul de aprobare de model și buletinul de verificare metrologică. 

Inițiativa de adaptare a cadrului normativ face parte din planul de digitalizare a 75% a serviciilor de care beneficiază mediul de afaceri, până la finele anului 2024, și prestarea a 100% de servicii publice în format digital, până în 2030.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:4,37 m/s
Wed
21
Thu
22
Fri
24
Sat
23
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău