Sărituri cu schiurile | Cupa Mondială - Norvegianul Tande, victima unei grave accidentări, a ieșit din comă

  • 29 Martie 2021 13:48
Sărituri cu schiurile | Cupa Mondială - Norvegianul Tande, victima unei grave accidentări, a ieșit din comă

Norvegianul Daniel Andre Tande, victima unei grave accidentări în timpul unui concurs din cadrul Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile, desfășurat săptămâna trecută la Planica (Slovenia), a ieșit din starea de comă indusă, a anunțat staff-ul medical al echipei norvegiene, citat de agenția DPA.

"Daniel a reacționat bine la procesul de trezire. A avut contact vizual, se mișcă și reacționează la conversație", a declarat duminică medicul Guri Ranum Ekas.

Procesul rămâne în stadii incipiente, dar echipa medicală din jurul lui Tande, de la spitalul în care acesta se află în capitala slovenă Ljubljana, este mulțumită de progresele acestuia.

Tande, în vârstă de 27 ani, s-a dezechilibrat în timpul unui salt, prăbușindu-se de la mare înălțime, în cursul zilei de joi. El a fost transportat imediat la spital, unde a fost diagnosticat cu o fractură de claviculă și cu un plămân perforat.

Antrenorul său declarase sâmbătă că primul control la care a fost supus Tande nu a dezvăluit nicio leziune craniană sau a gâtului, astfel că se așteaptă la o recuperare completă a sportivului.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău