”Sardeluța marinată” devine un nou produs românesc protejat în UE. Comisia Europeană l-a inclus pe lista Specialităților Tradiționale Garantate

  • 16 Iulie 21:00
”Sardeluța marinată” devine un nou produs românesc protejat în UE. Comisia Europeană l-a inclus pe lista Specialităților Tradiționale Garantate

Comisia Europeană a aprobat includerea produsului românesc ”Sardeluța marinată” pe lista Specialităților Tradiționale Garantate (STG).

Potrivit unui comunicat al executivului european, ”Sardeluța marinată” se obține prin marinarea șprotului, care dă trei varietăți diferite în funcție de marinada folosită, și apoi acoperirea acestuia cu garnitura aleasă. Prin adăugarea sosului de vin, a uleiului de floarea soarelui sau a uleiului de floarea soarelui cu ardei iute  peste șprotul marinat și aromatizarea acestuia cu diferite ingrediente, produsul capătă gusturi distincte, cu calități organoleptice specifice, scrie Calea Europeană.

Următoarele ingrediente sunt utilizate în mod tradițional pentru marinarea peștelui: sare neiodată, oțet de vin, vin alb, zahăr, ulei de floarea soarelui, pudră de ardei dulce, ardei iute, boabe de piper negru, frunze de dafin, boia iute, boabe de piper întregi și semințe de coriandru.

Denumirea produsului indică specificitatea materiei prime – șprot fără cap și mațe – și a metodei de preparare (marinare).

Această nouă denumire se va alătura listei de 3617 produse deja protejate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău