Șapte localități din raionul Strășeni vor fi conectate la sistem de canalizare

  • 19 August 2022 14:20
Șapte localități din raionul Strășeni vor fi conectate la sistem de canalizare

Directorul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Pavel Trofin, președintele raionului Strășeni, Viorel Jardan, și reprezentantul antreprenorului selectat au semnat ieri un contract pentru dezvoltarea sistemului de canalizare în șapte localități din raion, transmite MOLDPRES.

„Contractul, în valoare de peste 2,53 milioane de lei (circa 125  mii de euro), prevede servicii de elaborare a studiului de fezabilitate pentru raionul Strășeni în documentația proiectului regional de construcție a sistemului de canalizare pentru șapte localități și conectarea lor la stația de pompare/epurare din raionul Strășeni”, indică ADR Centru.

Conform sursei citate, obiectul studiului prevede proiectarea rețelei magistrale de evacuare a apei uzate, inclusiv calculul hidraulic al rețelelor proiectate. Lungimea aproximativă a magistralei a fost estimată la 27,6 km și 14 km de canalizare gravitațională. „Acest proiect are drept obiectiv principal asigurarea locuitorilor raionului Strășeni cu sistem de canalizare prin extinderea serviciului de sanitație existent în șapte localități”, explică ADR Centru.

Studiul de fezabilitate si Documentația de proiect urmează să fie predate în termen de șapte luni de la semnarea contractului, conform metodologiei și graficul elaborat de către antreprenor. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău