Șapte companii străine sunt interesate de modernizarea a 250 de km de cale ferată

  • 20 Iunie 2018 18:41
Șapte companii străine sunt interesate de modernizarea a 250 de km de cale ferată

Secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucataru, împreună cu reprezentanții a șapte companii străine și conducerea Întreprinderii de Stat „Calea Ferată a Moldovei”, a inspectat miercuri, 20 iunie, infrastructura feroviară pe tronsonul Chișinău-Bender-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești, pentru a determina volumul de lucrări de reabilitare a căilor ferate ce urmează a fi efectuat.

Companiile interesate de modernizarea a 250 de km de cale ferată sunt din România, Ucraina, Federația Rusă și Kazahstan.

Vizita de studiu a avut loc în contextul implementării proiectului de reabilitare și modernizare a CFM. Cheltuielile pentru restructurarea infrastructurii feroviare vor fi acoperite din împrumuturile de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană de Investiții (BEI).

Astăzi, CFM a prezentat detaliile achiziției lucrărilor de reabilitare a căilor ferate și strategia de implementare a proiectului. Licitația pentru restabilirea infrastructurii feroviare a tronsonului Bender-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești este preconizată pentru trimestrul III al anului 2018.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău