Săptămâna trecută, ARBI a aplicat sechestru pe trei încăperi locative, în valoare de peste 2,3 milioane de lei

  • 13 Februarie 2023 09:57
Săptămâna trecută, ARBI a aplicat sechestru pe trei încăperi locative, în valoare de peste 2,3 milioane de lei

Bunuri în valoare de peste 2,3 milioane de lei au fost indisponibilizate de Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI), din cadrul CNA, în baza delegațiilor procurorilor, săptămâna trecută. Printre acestea se numără trei încăperi locative, sechestrate în două cazuri corupere pasivă și trafic de influență, anunță CNA.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 7 expertize judiciare, dintre care 4 criminalistice și 3 IT, în procedură fiind alte 58 de expertize. Ofițerii de urmărire penală ai CNA gestionează 338 de cauze penale. Săptămâna precedentă a fost expediată în adresa ARBI o delegație pentru efectuarea investigațiilor financiare paralele.

Direcția legislație a recepționat 12 proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 23 rapoarte de expertiză și 9 avize. La moment, se lucrează pe 18 materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat 5 analize operaționale și a inițiat 3 noi, alte 55 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 17 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 95 de caziere de integritate.

Direcția educație anticorupție a desfășurat 6 activități de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 45 de apeluri. În penitenciare se află 18 persoane, arestate în dosarele CNA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău