Săptămâna ONU începe cu un Summit dedicat "urgenței climatice" la care sunt așteptați aproximativ 60 de șefi de stat și de guvern

  • 23 Septembrie 2019 08:47
Săptămâna ONU începe cu un Summit dedicat

Săptămâna ONU debutează, astăzi, la New York cu un summit dedicat "urgenței climatice" la care sunt așteptați aproximativ 60 de șefi de stat și de guvern - mai puțin de jumătate din cei 136 care și-au anunțat prezența la Adunarea Generală.

France Presse notează că summitul ar trebui să revigoreze Acordul de la Paris privind combaterea încălzirii globale, în condițiile în care emisiile de gaze de seră au ajuns la un nivel-record.

Summitul are loc la trei zile după ce milioane de tineri din întreaga lume au protestat cu privire la climat. Tinerii au fost inspirați și de activista suedeză Greta Thunberg, în vârstă de 16 ani, care li se va adresa astăzi șefilor de stat prezenți la summitul de la New York.

Printre cei care nu participă la acesta se numără președintele american, Donald Trump, cunoscut pentru scepticismul său cu privire la schimbările climatice, și cel brazilian, Jair Bolsonaro, a cărui țară a fost afectată anul acesta de incendii puternice în Amazonia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău