Săptămâna Bucătăriei Italiele în Lume are loc într-un centrul comercial din Capitală

  • 23 Noiembrie 2019 14:00
Săptămâna Bucătăriei Italiele în Lume are loc într-un centrul comercial din Capitală

Tradiționalele produse și bucate italienești, pizza, cașcavalul, uleiul, cafeaua, spaghetele etc., pot fi degustate gratuit pe parcursul zilei de astăzi, 23 noiembrie, în incita Centrului comercial Shopping MollDova. Acțiunea este organizată de către Ambasada Italiei în Republica Moldova și încheie activitățile dedicate Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume, transmite IPN.

Paolo Balbi este bucătar italian și de cinci ani lucrează în Republica Moldova. Bucătarul spune că a ales să facă astăzi gustări cu ulei măsline extravirgin, deoarece moldovenii de ceva timp apreciază acest tip de ulei și vrea să îi convingă pe mai mulți de beneficiile acestuia.

Alexandru Comerzan răspunde de cașcaval într-o companie care produce lactate. Astăzi a arătat cum se face mozzarella. Bărbatul a locuit 14 ani în Italia și a avut ocazia să învețe de la bucătari consacrați. „Mozzarella este cașcavalul care reprezintă Italia în perfecțiune”, a spus Alexandru Comerzan.

Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, a declarat în deschiderea evenimentului că Săptămâna Bucătăriei Italiene în Republica Moldova a fost organizată pentru al patrulea an consecutiv. În acest an, la peste o mie de evenimente în toată lumea a fost promovată bucătăria italiană. Inițiativa urmărește și promovarea unui regim alimentar sănătos, dieta mediterranea, care a fost recunoscută de către UNESCO drept patrimoniu al umanității și face Italia una dintre țările cele mai longevive și sănătoase din lume.

În cadrul evenimentului la Shopping MollDova pizza va fi preparată pe tot parcursul zilei și împărțită vizitatorilor. De asemenea, este organizat un masterclass de preparare a cafelei italiene. Și pentru copii sunt organizate concursuri de preparare a bucatelor în stil italian.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău