Săptămâna 5 - 11 mai 2014

  • 11 Mai 2014 14:56
Săptămâna 5 - 11 mai 2014

Cele mai importante evenimente ale săptămânii

România va fi prima țară care va ratifica Acordul de asociere pe care Republica Moldova îl va semna cu Uniunea Europeană a declarat Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu care a întreprins o vizită de două zile la Chișinău.

Republica Moldova va primi 30 de milioane de euro pentru implementarea Acordului de Asociere în cadrul unui pachet de sprijin lansat de Uniunea Europeană.

Londra este dispusă să discute despre liberalizarea vizelor pentru Republica Moldova după semnarea Acordului, a afirmat luni la Chișinău ministrul britanic de externe, William Hague.

Președintele Parlamentului Turciei, Cemil Cicek, i-a îndemnat pe liderii de la Comrat să susțină, alături de conducerea de la Chișinău, parcursul european al țării.

Banca Națională a Moldovei a confirmat legalitatea tranzacției de la Banca de Economii, cu un pachet de acțiuni de aproape 25 la sută.

La 9 mai în Chișinău au avut loc mitinguri și marșuri cu prilejul marcării sfârșitului celui de-al doilea Război Mondial precum și manifestații dedicate Zilei Europei.
Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău