Săptămâna 02 - 08 mai 2014

  • 15 Iunie 2014 09:22
Săptămâna 02 - 08 mai 2014

La Viena a avut loc joi și vineri o nouă rundă de negocieri în formatul 5+2 privind reglementarea transnistreană.  La Comrat spiritele s-a încins în această săptămână la o ședință a Adunării Populare pe fondul unor acțiuni separatiste promovate de forțe pro-ruse din regiune.Curtea Constituțională a stabilit că legea care permitea demiterea judecătorilor…

La Viena a avut loc joi și vineri o nouă rundă de negocieri în formatul 5+2 privind reglementarea transnistreană.  

La Comrat spiritele s-a încins în această săptămână la o ședință a Adunării Populare pe fondul unor acțiuni separatiste promovate de forțe pro-ruse din regiune.

Curtea Constituțională a stabilit că legea care permitea demiterea judecătorilor Curții de către Parlament nu este conformă cu Legea Supremă.

Guvernul a aprobat decizia de a lichida Curtea de Apel Bender.

Partidul Liberal Reformator a retras sprijinul politic ministrului mediului Gheorghe Șalaru, acesta fiind înlocuit de Valentina Țapiș.

Fostul deputat comunist Mark Tkaciuk a criticat politica PCRM și a acuzat o tentativă de preluare forțată a controlului partidului.

Agricultura și Dezvoltarea rurală au fost definite ca domenii prioritare de dezvoltare a țării în Strategia ”Moldova 2020”.

La Chișinău s-a deschis joi un forum internațional dedicat dezvoltării afacerilor ”Moldova Bussiness Week”.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău