Sănătatea lui Putin, subiect tabu în Rusia. Singura precizare făcută de Serghei Lavrov

  • 30 Mai 2022 08:57
Sănătatea lui Putin, subiect tabu în Rusia. Singura precizare făcută de Serghei Lavrov

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a dezmințit că Vladimir Putin este bolnav și a susținut că acesta nu a prezentat niciun semn al vreunei afecțiuni.

Sănătatea președintelui Putin și viața sa privată sunt subiecte tabu în Rusia, aproape niciodată discutate în public, scrie digi24.ro.

Dar, ca răspuns la o întrebare a postului de televiziune francez TF1, Serghei Lavrov a declarat într-un comunicat: "Nu cred că cineva întreg la cap poate vedea la această persoană (Putin) semne ale vreunei boli ori afecțiuni".

Șeful diplomației de la Moscova a subliniat că Vladimir Putin, care împlinește 70 de ani în octombrie, apare în public "zilnic".

"Îl puteți vedea pe micul ecran, puteți citi sau asculta discursurile lui", a adăugat el. "Îi las pe cei care răspândesc astfel de zvonuri să rezolve asta cu conștiința lor, în ciuda ocaziilor zilnice pe care le au de a verifica starea de fapt", a mai spus Serghei Lavrov.

Vladimir Putin, la putere de peste două decenii, a declanșat la 24 februarie o ofensivă în Ucraina care a ucis mii de persoane, a provocat cea mai gravă criză a refugiaților din Europa de la Al Doilea Război Mondial și a antrenat sancțiuni occidentale fără precedent împotriva Rusiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău