Salvatorii și pompierii vor primi tehnică de intervenție din Japonia

  • 20 Ianuarie 2023 12:03
Salvatorii și pompierii vor primi tehnică de intervenție din Japonia

Salvatorii și pompierii moldoveni vor primi 19 autospeciale și mai multe echipamente din Japonia. În acest sens, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI /IGSU/, Alexandru Oprea, a semnat astăzi la Tokyo un contract cu compania „Toyota Tsusho Corporation” din Japonia, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, contractul prevede fabricarea și livrarea în Republica Moldova a 19 autospeciale pentru salvatori și pompieri: opt autoscări cu lungimea de 30 m; două autoscări cu lungimea de 54 de m; trei autocisterne cu capacitatea de 3 000 litri; patru autocisterne cu capacitatea de 4 000 litri și două autocisterne cu capacitatea de 10 000 litri.

Tehnica produsă în Japonia va fi bazată pe șasiu european și urmează a fi livrată în Republica Moldova într-un termen de 23 de luni. Aceasta va fi distribuită în 10 subdiviziuni ale IGSU din șase localități și va deservi peste 1,3 milioane de cetățeni ai Republicii Moldova.

Odată cu livrarea autospecialelor, salvatorii și pompierii din cadrul IGSU vor fi instruiți de experții niponi cu privire la utilizarea și mentenanța tehnicii date, asigurând în acest fel transferul de cunoștințe necesare, precum și o durabilitate a proiectului.

Achiziția de tehnică face parte din proiectul „Îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor”, implementat cu suportul Guvernului Japoniei care a oferit Republicii Moldova un grant în valoare de 230 mln de lei prin intermediul Agenției Japoneze de Cooperare Internațională (JICA).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău