Salvatorii și pompierii au intervenit în 39 de situații de risc, în zilele de weekend

  • 14 Noiembrie 2022 13:13
Salvatorii și pompierii au intervenit în 39 de situații de risc, în zilele de weekend

Potrivit IGSU, salvatorii și pompierii au fost alertați pentru a interveni în 39 situații de risc, în zilele de weekend.

 un caz unde a fost necesară intervenția pompierilor a fost înregistrat la data de 13 noiembrie în orășelul Vatra din Chișinău. Aici, angajații IGSU au fost solicitați pentru a lichida un incendiu izbucnit într-un apartament de pe strada Ștefan Vodă. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 06:52. La locul faptei au intervenit două echipaje de pompieri. Ajunși, aceștia au stabilit că ard bunurile materiale dintr-o odaie cu suprafața de 20 m2. În cadrul misiunii, salvatorii au evacuat din apartament două persoane, care au fost preluate de serviciul de asistență medicală urgentă. Pe moment viața persoanelor este în afara oricărui pericol. Incendiul a fost lichidat către ora 08:14. Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior. 

O altă situație de risc a fost înregistrată în seara zilei de 12 noiembrie în localitatea Piatra din raionul Orhei. Potrivit IGSU, un copil de 11 ani s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon. Apelul a fost recepționat la ora 21:25. La locul faptei a intervenit un echipaj al serviciului de asistență medicală, care a acordat îngrijirile de rigoare.

Ulterior, băiatul a fost transportat la spitalul raional. Pe moment viața copilului este în afara oricărui pericol. O versiune prealabilă lansată de specialiștii IGSU ar fi intoxicația băiatului cu monoxid de carbon emanat de la o sobă defectă. 

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă repetat populația să respecte cu strictețe regulile antiincendiu la exploatarea surselor de încălzire, în special a sobelor alimentate cu combustibil solid, cum ar fi lemne și cărbune. Salvatorii recomandă ca înaintea utilizării, acestea să fie supuse unei verificări minuțioase.

Mai mult, angajații IGSU atenționează că folosirea lichidelor ușor inflamabile, obturarea canalelor de ventilare, dar și aerisirea insuficientă a încăperilor poate crea intoxicații cu monoxid de carbon, dar și producerea incendiilor în spațiile de locuit. Salvatorii și pompierii îndeamnă persoanele să se pătrundă de responsabilitate și să respecte cu strictețe bazele securității vieții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău