Salvatorii și pompierii au efectuat peste 40 de misiuni în prima zi de Paști

  • 25 Aprilie 2022 10:37
Salvatorii și pompierii au efectuat peste 40 de misiuni în prima zi de Paști

În prima zi de Paști, conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, salvatorii și pompierii au efectuat peste 40 de misiuni.

La 24 aprilie, ora 12:23, o autospecială SMURD din cadrul Direcției regionale căutare-salvare nr. 1 a IGSU cu 4 persoane la bord, 2 paramedici (IGSU) și 2 medici de la Institutul de Medicină Urgentă, s-a deplasat din Republica Moldova spre un spital din orașul Odesa Ucraina, unde urma a fi preluat un pacient, copil în vârstă de 12 ani și transportat către un spital din România. Din motive că, starea pacientul sus numit era una extrem de gravă și instabilă, acesta a decedat la spital în orașul Odesa, iar autospeciala SMURD, ajunsă la spitalul în cauză, ulterior s-a deplasat înapoi în Republica Moldova.

Tot pe 24 aprilie ora 19:48, la dispeceratul Nord a parvenit informația precum că, într-un  bazin acvatic  din municipiul Bălți a fost depistat cadavrul unei persoane. La fața locului  a intervenit efectivul gărzii Direcției regionale-căutare salvare nr. 2, care au extras la mal corpul  neidentificat al unui bărbat  cu vîrsta de aproximativ 60 de ani, fără semne vizibile de moarte violentă, care se presupune că s-ar fi înecat în circumstanțe necunoscute. Cauza decesului persoanei se constată. Alte circumstanțe se stabilesc. Cazul este cercetat de către  instituțiile de drept.

Pentru prevenirea și lichidarea consecințelor situațiilor excepționale în misiuni sunt antrenați 600 de angajați IGSU cu 200 unități de tehnică.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău