Salvatorii desfășoară o campanie de informare privind utilizarea aparatelor de încălzit

  • 01 Noiembrie 2022 11:05
Salvatorii desfășoară o campanie de informare privind utilizarea aparatelor de încălzit

Salvatorii desfășoară o campanie de informare a cetățenilor privind utilizarea aparatelor electrice de încălzit și a cazanelor alimentate cu gaz.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Liliana Pușcașu, a subliniat că aparatele electrice de încălzit trebuie să fie standardizate, autorizate și certificate. „Este necesar ca acestea să fie procurate dintr-un magazin specializat. În cazul unei defecțiuni, este importat să apelați la un specialist pentru remedierea problemei și să nu recurgeți la repararea individuală. Aparatele nu trebuie să fie lăsate fără supraveghere. Totodată, acestea necesită a fi deconectate pe timp de noapte, întrucât un scurt circuit poate avea urmări grave”, a spus Liliana Pușcașu.

De asemenea, ofițerul de presă al IGSU a menționat că, înainte de utilizare, cazanele alimentate cu gaz trebuie să fie verificate și certificate de un specialist.

Conform IGSU, de la începutul anului curent, 18 persoane au avut de suferit în urma intoxicațiilor cu monoxid de carbon survenite din cauza utilizării surselor de încălzire. În urma complicațiilor, șase dintre acestea au decedat.

Campanie de informare a cetățenilor privind utilizarea surselor de încălzire se desfășoară în perioada octombrie - martie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău