Salvatorii au evacuat o butelie de gaz care risca să producă o tragedie într-un bloc de locuit din sectorul Botanica

  • 26 Noiembrie 2019 10:09
Salvatorii au evacuat o butelie de gaz care risca să producă o tragedie  într-un bloc de locuit din sectorul Botanica

În seara zilei de 25 noiembrie angajații IGSU au fost alertați să intervină la un bloc de locuit cu 14 nivele de pe strada Dacia 47 din municipiul Chișinău unde locuitorii casei au simțit un miros specific de gaz.

Potrivit unui comunicat al instituției, la fata locului au intervenit mai multe echipe de salvatori si pompierii din cadrul IGSU, inclusiv Detașamentul salvatori și pompieri Botanica și Serviciul de cercetare chimică și radioactivă din cadrul Direcției regionale căutare-salvare nr. 1, precum și angajații poliției, preturii, Gaz Natural Fenosa și administrația blocului.

Salvatorii au format echipe de verificare a apartamentelor blocului, fiind deconectată energia electrică în scara acestuia. În urma verificărilor ce au durat mai multe ore, la ora 20:05 a fost luată decizia de verificare a unui apartament suspect. Detectorul de gaze  a identificat la etajul întîi o locuință unde a fost satbilită o concentrație sporită de gaz, mai scrie in comunicat.

De către salvatori și pompieri a fost efectuată deblocarea ușii în cauză, în interior nu se afla nici o persoană. Aici în bucătăria apartamentului a fost depistată  o butelie cu gaz propan-butan, de la care a avut loc scurgerea de gaz de la robinetul defect. Salvatorii au evacuat de urgență butelia, reușind să prevină o situație de risc. Cazul este cercetat de către organele de drept. Alte circumstanțe se stabilesc.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău