Salvatorii atenționează asupra măsurilor de precauție pe vreme caniculară

  • 23 Iunie 2021 15:43
Salvatorii atenționează asupra măsurilor de precauție pe vreme caniculară

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a atenționat populația să ia măsuri de prevenție în perioada caniculară. Pompierii îndeamnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă resturile menajere și vegetația uscată, transmite MOLDPRES.

Salvatorii s-au adresat în mod special persoanelor care aleg să meargă în spații de agrement. “Solicităm oamenilor să nu aprindă ruguri, mangaluri și să opteze pentru spații destinate special acestor activități”, indică IGSU, menționează sursa citată.

De asemenea, în vederea evitării tragediilor în preajma bazinelor acvatice, salvatorii atenționează populația să excludă scăldatul în locuri neautorizate și necunoscute, să nu opteze pentru scăldat în stare de ebrietate sau pe timp de noapte și să supravegheze strict minorii în preajma lacurilor și râurilor din țară.

“În condiții de temperaturi ridicate ale aerului, specialiștii îndeamnă persoanele să evite aflarea îndelungată la soare, în special între orele 11:00 – 17:00, să evite efortul fizic și să opteze pentru haine din țesături naturale”, menționează sursa citată. În caz de situații de risc, oamenii pot apela la Serviciul 112.

Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în următoarele zile se așteaptă temperaturi caniculare, ajungând până la 33 de grade Celsius.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău