Salata de castraveți și usturoi scade nivelul colesterolului și normalizează tensiunea arterială

  • 01 Iunie 2016 13:10
Salata de castraveți și usturoi scade nivelul colesterolului și normalizează tensiunea arterială

Hipertensiunea arterială este o problemă cu care se confruntă tot mai mulți oameni.

 Medicii au subliniat că afecțiunea este o problemă cauzată în special de stilul de viață, mai exact de stres, alimentație incorectă și inactivitate.

Tensiunea arterială mărită se află într-o relație de strânsă legătură cu o altă problemă, cea a colesterolului mărit. Din fericire, există soluții naturale care pot să combată cele două afecțiuni. Potrivit Jurnalul.ro salata din castraveți și usturoi este una din cele mai sănătoase combinații, recomandate hipertensivilor.

Castravetele

Castravetele este una din cele mai sănătoase vegetale, având un conținut ridicat de apă, potasiu, magneziu și fibre. Potasiu este mineralul care echilibrează cantitatea de sodium din organism, iar fibrele au un rol important în menținerea unei tensiuni arteriale normale. În plus, castraveții au un gust bun și un aport caloric scăzut, fiind ideali în curele de slăbire.

Usturoiul

Usturoiul este fără îndoială unul din cele mai eficiente remedii naturale, fiind utilizat de oameni din întreaga lume pentru combaterea și prevenirea bolilor cardiovascuare. Numeroase cercetări au arătat că alicina, compusul activ din usturoi, are un efect direct asupra tensiunii arteriale, dar și asupra colesterolului LDL. 

Salata de castraveți și usturoi

(Se recomandă să consumați această salata în fiecare zi)

Aveți nevoie de:

3 căței de usturoi Un castravete 3-4 linguri de apă O lingură de oțet de mere

Curățați usturoiul și tocați-l mărunt. Spălați castravetele, tăiați-l în cuburi mici, amestecați-le într-un bol și adăugați apa și oțetul. Pentru aromă, puteți adăuga și câteva frunze de mentă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău