Salariu unui medic în sistemul privat depășește două mii de euro peste Prut (Sănătate INFO)

  • 03 Aprilie 2019 18:39
Salariu unui medic în sistemul privat depășește două mii de euro peste Prut (Sănătate INFO)

Medicii specialiști ginecologi cu maximum un an experiență în specialitate au fost recrutați, în ultimul an, în clinici private din București, pe salarii de 6.000 de lei net lunar, iar în Craiova - pe salarii de 7.000 de lei net lunar. Spre comparație, ginecologii debutanți au fost ofertați cu salarii de 9.500 de lei net lunar în clinici private din Bistrița, în ultimul an.

Aceasta e doar una dintre specialitățile în care salariile oferite de angajatorii privați din orașele medii și mici sunt peste cele din București. Creșterea salariilor din orașele medii și mici e motivată de deficitul de medici din aceste orașe, au spus pentru Economica oficialii Medijobs, cel mai mare site de recrutare de personal medical din România, scrie Sănătate INFO.

Medici specialiști Anestezie și Terapie Intensivă

În Brașov: salarii de 19.000 de lei net lunar pentru medici specialiști cu peste șapte ani experiență în specialitate.
În București: salarii de 17.000 de lei net lunar oferite medicilor cu peste un an experiență în specialitate, dar și debutanții au fost eligibili să încaseze acești bani. 
În Baia Mare: salarii de 12.000 de lei – 13.000 de lei net lunar pentru medici specialiști cu peste un an experiență în specialitate.

Medici specialiști Ginecologie

În Bistrița, medici debutanți: salarii de 9.500 de lei net lunar. 
În Craiova: salarii de 7.000 de lei pentru medici cu cel mult un an experiență. Pentru medici cu peste trei ani experiență, salariile ajung la 9.000 de lei net lunar.
În București: salarii de 6.000 de lei net pentru medici cu maximum un an experiență și de 8.000 de lei net pentru medici cu peste trei ani experiență în specialitate.

Medici specialiști Pediatrie

În Bistrița: salarii de 16.000 de lei net lunar pentru pediatri cu minimum trei ani experiență în specialitate.
În Baia Mare: salarii de 12.000 de lei net lunar pentru medici pediatri cu trei – patru ani experiență în specialitate. 
În București: salarii de 8.000 de lei net lunar pentru medici pediatri care au trei - cinci ani experiență în specialitate. 

Medici specialiști Neurologie

O clinică privată din Satu Mare a recrutat neurolog, în regim de urgență, pe salarii de 13.000 de lei net lunar. Pentru acest post și salariul aferent s-au calificat și debutanții în specialitate, întrucât experiența în specialitate nu a fost criteriu de eligibilitate la angajare, au spus oficialii Medijobs pentru Economica. 
În București: salarii de 8.000 de lei net lunar pentru neurologi care au între trei și cinci ani experiență în specialitate. 

Medici specialiști Medicină Internă

În Bistrița: salarii cuprinse între 7.500 de lei și 8.000 de lei net lunar pentru debutanți.
În Brașov: salarii de 7.000 de lei pentru debutanți și de 9.000 de lei net lunar pentru medici cu peste trei ani experiență în specialitate. 
În București: salarii de 7.000 de lei net lunar pentru medici cu trei - cinci ani experiență în specialitate.

Cazarea asigurată, decontarea transportului, prime, printre beneficiile extrasalariale oferite medicilor în sistemul privat din provincie.

Pentru cele mai multe procese de recrutare desfășurate de Medijobs pentru clinicile private din afara Capitalei, beneficiile incluse pentru candidați au fost: asigurarea cazării, decontarea costurilor de transport, prime salariale și program flexibil. Angajatorii mai oferă bonuri de masă, tichete de vacanță sau o masă caldă zilnic și sunt dispuși să negocieze numărul anual de zile de concediu de odihnă, au spus oficialii Medijobs pentru Economica.

Dacă ne referim la beneficiile primite de medicii din anumite specialități, de exemplu, pe specialitatea Oncologie medicală, sporul de secție poate ajunge până la 50% din salariul brut, au adăugat reprezentanții Medijobs.

Gastroenterolog debutant, angajat cu salarii de 6.000 de lei net în spital de stat și cu 10.000 de lei net lunar în sistemul privat.

După schimbarea grilei salariale și majorarea salariilor în sistemul public, în prima jumătate a anului trecut, angajatorii din sistemul privat încearcă să țină pasul și să facă oferte de angajare competitive pentru a-i atrage pe candidați. Ca exemplu concret, unui medic gastroenterolog cu grad 0 (debutant) i s-a oferit în cadrul unui spital de stat salariul de 6.000 de lei net, cu spor de secție de 15%, decont cazare și posibilitatea de a efectua gărzi plătite cu 900 de lei în timpul săptămânii (per gardă) și cu 1.600 de lei în weekend (per gardă). Așadar, cu o medie lunară de patru gărzi efectuate în timpul săptămânii, un medic gastroenterolog debutant câștigă peste 10.000 de lei pe lună net, au explicat pentru Economica oficialii Medijobs.

Spre comparație, unui medic gastroenterolog debutant i s-a propus, de către o clinică privată, un pachet salarial de 10.000 de lei net, fără gărzi, dar și asigurarea cazării, bonuri de masă și tichete de vacanță. Acest exemplu reprezintă unul dintre cazurile în care angajatorul a încercat să ofere un pachet salarial competitiv cu cel practicat la stat, au adăugat reprezentanții Medijobs.

Majoritatea recrutărilor intermediate în ultimul an de Medijobs au vizat posturi de medici în clinici private (95% din numărul total de angajări făcute prin acest portal de recrutare), iar în spitalele publice - doar 5%, ne-au mai spus oficialii platformei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău