Salariu unui medic în sistemul privat depășește două mii de euro peste Prut (Sănătate INFO)

  • 03 Aprilie 2019 18:39
Salariu unui medic în sistemul privat depășește două mii de euro peste Prut (Sănătate INFO)

Medicii specialişti ginecologi cu maximum un an experienţă în specialitate au fost recrutaţi, în ultimul an, în clinici private din Bucureşti, pe salarii de 6.000 de lei net lunar, iar în Craiova - pe salarii de 7.000 de lei net lunar. Spre comparaţie, ginecologii debutanţi au fost ofertaţi cu salarii de 9.500 de lei net lunar în clinici private din Bistriţa, în ultimul an.

Aceasta e doar una dintre specialităţile în care salariile oferite de angajatorii privaţi din oraşele medii şi mici sunt peste cele din Bucureşti. Creşterea salariilor din oraşele medii şi mici e motivată de deficitul de medici din aceste oraşe, au spus pentru Economica oficialii Medijobs, cel mai mare site de recrutare de personal medical din România, scrie Sănătate INFO.

Medici specialişti Anestezie şi Terapie Intensivă

În Braşov: salarii de 19.000 de lei net lunar pentru medici specialişti cu peste şapte ani experienţă în specialitate.
În Bucureşti: salarii de 17.000 de lei net lunar oferite medicilor cu peste un an experienţă în specialitate, dar şi debutanţii au fost eligibili să încaseze aceşti bani. 
În Baia Mare: salarii de 12.000 de lei – 13.000 de lei net lunar pentru medici specialişti cu peste un an experienţă în specialitate.

Medici specialişti Ginecologie

În Bistriţa, medici debutanţi: salarii de 9.500 de lei net lunar. 
În Craiova: salarii de 7.000 de lei pentru medici cu cel mult un an experienţă. Pentru medici cu peste trei ani experienţă, salariile ajung la 9.000 de lei net lunar.
În Bucureşti: salarii de 6.000 de lei net pentru medici cu maximum un an experienţă şi de 8.000 de lei net pentru medici cu peste trei ani experienţă în specialitate.

Medici specialişti Pediatrie

În Bistriţa: salarii de 16.000 de lei net lunar pentru pediatri cu minimum trei ani experienţă în specialitate.
În Baia Mare: salarii de 12.000 de lei net lunar pentru medici pediatri cu trei – patru ani experienţă în specialitate. 
În Bucureşti: salarii de 8.000 de lei net lunar pentru medici pediatri care au trei - cinci ani experienţă în specialitate. 

Medici specialişti Neurologie

O clinică privată din Satu Mare a recrutat neurolog, în regim de urgenţă, pe salarii de 13.000 de lei net lunar. Pentru acest post şi salariul aferent s-au calificat şi debutanţii în specialitate, întrucât experienţa în specialitate nu a fost criteriu de eligibilitate la angajare, au spus oficialii Medijobs pentru Economica. 
În Bucureşti: salarii de 8.000 de lei net lunar pentru neurologi care au între trei şi cinci ani experienţă în specialitate. 

Medici specialişti Medicină Internă

În Bistriţa: salarii cuprinse între 7.500 de lei şi 8.000 de lei net lunar pentru debutanţi.
În Braşov: salarii de 7.000 de lei pentru debutanţi şi de 9.000 de lei net lunar pentru medici cu peste trei ani experienţă în specialitate. 
În Bucureşti: salarii de 7.000 de lei net lunar pentru medici cu trei - cinci ani experienţă în specialitate.

Cazarea asigurată, decontarea transportului, prime, printre beneficiile extrasalariale oferite medicilor în sistemul privat din provincie.

Pentru cele mai multe procese de recrutare desfăşurate de Medijobs pentru clinicile private din afara Capitalei, beneficiile incluse pentru candidaţi au fost: asigurarea cazării, decontarea costurilor de transport, prime salariale şi program flexibil. Angajatorii mai oferă bonuri de masă, tichete de vacanţă sau o masă caldă zilnic şi sunt dispuşi să negocieze numărul anual de zile de concediu de odihnă, au spus oficialii Medijobs pentru Economica.

Dacă ne referim la beneficiile primite de medicii din anumite specialităţi, de exemplu, pe specialitatea Oncologie medicală, sporul de secţie poate ajunge până la 50% din salariul brut, au adăugat reprezentanţii Medijobs.

Gastroenterolog debutant, angajat cu salarii de 6.000 de lei net în spital de stat şi cu 10.000 de lei net lunar în sistemul privat.

După schimbarea grilei salariale şi majorarea salariilor în sistemul public, în prima jumătate a anului trecut, angajatorii din sistemul privat încearcă să ţină pasul şi să facă oferte de angajare competitive pentru a-i atrage pe candidaţi. Ca exemplu concret, unui medic gastroenterolog cu grad 0 (debutant) i s-a oferit în cadrul unui spital de stat salariul de 6.000 de lei net, cu spor de secţie de 15%, decont cazare şi posibilitatea de a efectua gărzi plătite cu 900 de lei în timpul săptămânii (per gardă) şi cu 1.600 de lei în weekend (per gardă). Aşadar, cu o medie lunară de patru gărzi efectuate în timpul săptămânii, un medic gastroenterolog debutant câştigă peste 10.000 de lei pe lună net, au explicat pentru Economica oficialii Medijobs.

Spre comparaţie, unui medic gastroenterolog debutant i s-a propus, de către o clinică privată, un pachet salarial de 10.000 de lei net, fără gărzi, dar şi asigurarea cazării, bonuri de masă şi tichete de vacanţă. Acest exemplu reprezintă unul dintre cazurile în care angajatorul a încercat să ofere un pachet salarial competitiv cu cel practicat la stat, au adăugat reprezentanţii Medijobs.

Majoritatea recrutărilor intermediate în ultimul an de Medijobs au vizat posturi de medici în clinici private (95% din numărul total de angajări făcute prin acest portal de recrutare), iar în spitalele publice - doar 5%, ne-au mai spus oficialii platformei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
18 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:22 %
Vint:4,1 m/s
Mon
10 °C
Tue
5 °C
Wed
3 °C
Thu
5 °C
Fri
8 °C

Curs oficial BNM 30 Martie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.9118 0.1358
USD 18.0877 0.0431
RON 4.1184 0.0270
UAH 0.6461 0.0056
RUB 0.2313 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău