Sala cu Orgă va prezenta ultimul concert al anului

  • 30 Decembrie 2021 12:36
Sala cu Orgă va prezenta ultimul concert al anului

La Sala cu Orgă din Chișinău va avea loc mâine, 31 decembrie, la ora 17.00, tradiționalul ultim concert al anului, cu genericul ”Gala Strauss”, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Larisa Zubcu, directorul instituției, a menționat că ultimul concert al anului, organizat de fiecare dată pe 31 decembrie, a devenit o tradiție, scrie sursa citată

”Este o tradiție pe care o păstrăm cu multă bucurie chiar de la inaugurarea Sălii cu Orgă, din 1978. Petrecem Anul 2021 cu tradiționalul Ultim concert al anului - Gala Strauss. Suntem încântați că și în acest an, cel mai râvnit eveniment muzical se va desfășura cu ”casele închise”, toate biletele fiind vândute, în compania talentaților muzicieni de la Sala cu Orgă și a celor mai îndrăgite acorduri de Revelion ”, a remarcat Larisa Zubcu.

Concertul tradițional va fi susținut de Orchestra Națională de Cameră, Corul Național de Cameră, condus de Ilona Stepan și soliștii Anastasia Cușnir, Lilia Istratii și Vitalie Maciunschi. Dirijor - Cristian Florea. În program - valsuri și fragmente de operete de Johann Strauss.

Sala cu Orgă este un monument de arhitectură, care a fost dat în exploatare în anul 1901, sub conducerea arhitectului Mihail Cekerul-Cuș. Edificiul se impune prin forme monumentale, executate preponderent în stil clasic, îmbinate cu unele elemente de artă romantică. Cupola și grupurile sculpturale imprimă clădirii o expresivitate artistică. Până în 1974, clădirea a găzduit Banca de Stat a RSSM, iar din 15 septembrie 1978 este sediul Sălii cu Orgă. În perioada 2015-2017, s-a desfășurat prima etapă de restaurare a edificiului, fiind renovat exteriorul și sălile din demisol ale clădirii. Lucrările de restaurare au fost finanțate din grantul de un milion de euro, acordat de către Guvernul României în decembrie 2014.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:20 %
Vint:2,57 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău