Sala cu Orgă a deschis stagiunea concertistică pentru anul 2022-2023

  • 23 Septembrie 2022 14:10
Sala cu Orgă a deschis stagiunea concertistică pentru anul 2022-2023

Sala cu Orgă a deschis aseară, 22 septembrie, stagiunea concertistică pentru anul 2022-2023 cu un concert susținut de renumitul violonist Ilian Gârneț, concertmaistru al Orchestrei Simfonice din Bamberg, Germania. Evenimentul a avut și un mesaj de pace, a subliniat directoarea Sălii cu Orgă, Larisa Zubcu.

Stagiunea s-a deschis cu un concert susținut de Orchestra Națională de Cameră, cu maestrul Cristian Florea la pupitrul dirijoral și Corul Național de Cameră, condus de Ilona Stepan. Programul de deschidere a avut un mesaj special de pace, a spus  directoarea Sălii cu Orgă, Larisa Zubcu:

„Muzica pe care o vom interpreta va veni cu un mesaj. Un sentiment de iubire, de armonie și pace, pace care ne-o dorim cu toții. Concertul de astăzi este unul cu totul deosebit. A acceptat să vină cel mai bun, eu consider, violonist al spațiului românesc, care este Ilian Gârneț. Probabil că și prezența lui și prezența ansamblurilor noastre, toată lumea asta contribuie ca acest concert de deschidere să fie cu totul special. Și publicul sper să simtă prin muzică toate sentimentele pe care le avem, sentimente nobile față de oameni, de artă, de viață”, transmite Larisa Zubcu.

Revenirea a fost una așteptată de către artiști, a spus dirijorul Orchestrei Naționale de Cameră, Cristian Florea:

„Vii cumva înfometat de muzică. Și în timpul vacanței am mai avut concerte în străinătate, dar cu mare plăcere viu înapoi la grupul nostru de muzicieni atât orchestră cât și corul. O plăcere mare să mă întâlnesc cu Ilian Gârneț. Excelență senzație. Chiar am fost foarte plăcut impresionat pentru că orchestră a început să lucreze deja și în momentul în care am venit era pregătită. Sunt bucuros  că am ajuns la o maturitate a orchestrei noastre și la o autoresponsabilitate. Nu așteaptă de la cineva să le facă treabă, ei singuri se ocupă și au venit foarte bine pregătiți. Mi-a rămas doar plăcerea, travaliul, lucrul muzical de culoare, de adâncimea muzicii, dar tehnic funcțional”, afirmă Cristian Florea.

În această stagiune melomanii vor putea audia recitalul de orgă susținut de Marek Vrábel din Slovacia, un concert Orchestrei Naționale de Cameră alături de violonistul Ionel Manciu, concertmaistru al Orchestrei Filarmonicii din Olanda, prim-dirijor Cristian Florea și alte spectacole.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău