Șahul ar putea fi studiat opțional în instituțiile de învățământ primar

  • 22 Decembrie 2020 16:49
Șahul ar putea fi studiat opțional în instituțiile de învățământ primar

Printre orele opționale care se învață în clasele primare va fi introdusă și predarea șahului, transmite MOLDPRES.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa și secretarul de stat în domeniul tineretului și sportului, Ivan Gheorghiu au avut luni o întrevedere cu secretarul general al Federației de Șah al Republicii Moldova, Valeriu Coadă și managerul relații internaționale a Federației de Șah Sergiu Bargan. Principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii au vizat elaborarea programului de predare a șahului în învățământul primar din contul orelor opționale ale clasei I-a; formarea cadrelor didactice care vor preda disciplina opțională Șah elevilor din clasa I; realizarea proiectelor de amenajare și dotare cu echipament necesar a sălilor specializate pentru predarea orelor de șah în instituțiile de învățământ general; implicarea activă a elevilor în campionatele și turneele de șah, și altele.

Potrivit sursei citate, Lilia Pogolșa a declarat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării este deschis pentru susținerea și promovarea șahului printre tineri, deoarece acest sport dezvoltă memoria, gândirea logică, observația, analiza, îmbunătățește concentrarea și promovează imaginația și creativitatea.

În context, participanții la discuții au vorbit despre necesitatea elaborării curriculumului la disciplina opționale Șah pentru clasa I și organizarea seminarelor și cursurilor de formare continuă a cadrelor didactice. La final, părțile au convenit asupra intensificării relațiilor de colaborare în vederea susținerii studierii  șahului în instituțiile de învățământ primar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău