Șah | Irina Bulmaga a obținut două victorii în primele două runde la turneul din Dubai

  • 19 Februarie 2017 10:48
Șah | Irina Bulmaga a obținut două victorii în primele două runde la turneul din Dubai

Marea maestră Irina Bulmaga, originară din Chișinău, a obținut două victorii în primele două runde la puternicul turneu internațional închis de șah de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), cu media ELO 2.366 puncte.

Cu un start foarte bun, singura jucătoare din România a câștigat în fața croatului Julijan Plenca și a lui Ishaq Saeed, din Emiratele Arabe Unite.

Turneul are loc pe durata a 10 runde, tur — retur, cu șase șahiști.

Irina Bulmaga, legitimată la Clubul Sportiv Politehnica Iași, figurează pe locul 2 în clasamentul celor mai buni jucători de șah din țara noastră, pentru anul 2016, în clasamentul alcătuit de federația română de specialitate, primul loc fiind ocupat marele maestru Mircea-Emilian Pârligras, de la Clubul Sportiv.

Irina Bulmaga este posesoare a celui mai mare coeficient ELO dintre jucătoarele din România, cu 2.389 puncte.

Marea maestră Irina Bulmaga a avut un an plin de succese în 2016, încununat cu cele trei titluri naționale obținute la Brașov, la șah rapid, blitz și dezlegări.

''Aceste rezultate sunt deosebit de importante pentru mine, deoarece vin după un an în care m-am dedicat exclusiv șahului, am jucat și am muncit foarte mult. Mă bucur pentru că am contribuit la menținerea titlului de campioana a României în cadrul Clubului Politehnica Iași, pentru al doilea an consecutiv'', a declarat Irina Bulmaga, pentru AGERPRES.

În continuare, ea a spus: ''O satisfacție deosebită mi-a adus faptul că am reușit să joc un un șah de calitate și că am reușit să închei anul 2016 pe locul 1 în clasamentul Elo feminin al României. Succesul care a urmat în Brașov a venit ca o confirmare a acestei poziții și sper ca în anii care vor veni să devin lidera echipei naționale de șah și să apar steagul României la competiții de cel mai înalt nivel''.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,57 m/s
Thu
13
Fri
14
Sat
11
Sun
14
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău