S-a stins din viață interpretul de muzică ușoară Vlad Negruzzi

  • 20 Martie 2021 17:50
S-a stins din viață interpretul de muzică ușoară Vlad Negruzzi

Interpretul de muzică ușoară Vlad Negruzzi, fost crainic la Radio Moldova, președintele Societății Culturale ”Vatra”, Maestru în Artă, deținător al Ordinului ”Gloria Muncii”, s-a stins din viață la vârsta de 70 de ani, informează MOLDPRES.

Anunțul a fost făcut public de rețelele de socializare de către prietenii săi. Artistul a decedat ieri la un spital din capitală, unde fusese internat cu câteva zile în urmă.

Solicitată de agenție, Mariana Bahnaru, Artistă a Poporului, fost crainic la Radio Moldova, a menționat că Vlad Negruzzi a cucerit-o prin modestia lui proverbială. ”Avea o voce de tenor foarte blândă, radiofonică și foarte caldă. Era inteligent și de o cumsecădenie rară. Niciodată n-a ofensat pe cineva, era foarte sociabil”, a  subliniat Mariana Bahnaru.

În context, Zinaida Țarină, fostă șefă de secție crainici la Radio Moldova, a afirmat că Vlad Negruzzi a fost un om cult, educat, cu respect față de toată lumea și de o generozitate deosebită.

Vlad Negruzzi s-a născut la 3 iulie 1950 în satul Donici, raionul Orhei. A absolvit Institutul de Arte. A fost crainic la radio, apoi coordonator al mai multor proiecte culturale, președinte al Societății Culturale ”Vatra”. Pe parcursul anilor, SC „Vatra” a lansat nume și cântece noi, a purces la o colaborare cu toate școlile din țară, i-a urcat în scenă pe micuții talentați de la școlile-internat, pentru a simți și a se convinge că viața poate fi frumoasă chiar și în lipsa părinților și a rudelor.

„Copilărie, dulce feerie, „Sărut, femeie, mâna ta”, „Fulgi de nea pe geana mea”, „Veniți cu noi în vis”, „Duminica mare a sufletelor noastre”, „Ghiocelul din inimă”, „Copiii noștri, cetăți cerești”, „Mi-i dor de țara cu cireși”, „In memoriam pentru cinstirea marilor patrioți ai neamului”, petrecut de Ziua Limbii Romane, sunt doar câteva manifestări culturale organizate de „Vatra” in fiecare an. În cele circa trei decenii de activitate a SC „Vatra”, au fost organizate turnee prin satele și orașele țării cu donații de carte, inclusiv în regiunea transnistreană: Cocieri, Tiraspol, Tighina. I-a promovat pe mai mulți interpreți de muzică ușoară:  Vitalie Dani, Galina Gherman, Ludmila Pâslaru, Valeriu Râsnită, Igor Țurcanu, Anișoara Puică, Georgeta Voinovan, Aura, Rodica Roșioru, Anatol Ionaș ș.a.

A interpretat piesele: ”Te strigă un dor”, ”Stea hoinară”, ”Orhideea mea, ”Veniți cu noi în vis”. A lansat albumul muzical ”Te strigă un dor”. A fost distins cu titlul onorific ”Maestru în Artă” și cu Ordinul ”Gloria Muncii”. Vlad Negruzzi va fi înmormântat luni, 22 martie, începând cu ora 12.30, la Cimitirul Central Ortodox de pe strada Armenească din Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău