S-a semnat contractul pentru construirea podului peste râul Tisa, dintre România și Ucraina

  • 09 Iulie 2022 18:41
S-a semnat contractul pentru construirea podului peste râul Tisa, dintre România și Ucraina

Contractul pentru execuția podului rutier peste râul Tisa dintre România și Ucraina a fost semnat vineri, împreună cu reprezentantul asocierii firmelor care au câștigat licitația de execuție a obiectivului, a anunțat vineri președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Ionel Bogdan.

 „Este un moment istoric pentru Maramureș, pentru că transformăm în certitudine cel mai mare proiect pentru județul nostru din ultimii 32 de ani. Prin acest proiect, scriem istorie pentru Maramureș și punem bazele dezvoltării județului pe termen mediu și lung. Este primul proiect strategic pe care îl semnez pentru Maramureș în acest mandat și vreau să îi asigur pe maramureșeni că este doar începutul, pentru că vor urma și celelalte, deoarece avem șase parteneriate cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care se vor transforma în proiecte concrete. Acesta este semnalul că proiectele la care lucrăm vor deveni realitate într-un termen rezonabil”, a spus Ionel Bogdan, potrivit Digi24.

Semnarea contractului pentru realizarea Podului peste râul Tisa vine după ce joi, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean, a fost aprobată rectificarea bugetului, prin introducerea în bugetul de venituri și cheltuieli a obiectivului „Pod peste Tisa în zona Teplița din Sighetu Marmației” cu suma de 147,9 milioane de lei, conform subvențiilor aprobate de la bugetul de stat prin intermediul Ministerului Transporturilor.

Conform documentației tehnice, proiectul va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare - POIM, durata de implementare prevăzută fiind de 24 de luni.

Podul peste Tisa va fi format din două poduri paralele, cu o distanță de 3 metri între ele, un pod pentru fiecare sens de circulație, cu două benzi pe sens și o lungime totală de 261,20 metri. Proiectul prevede și realizarea a 1,2 kilometri de drum nou, construcția a 5 poduri de desecare, 1 intersecție de tip girație și un punct de frontieră cu parcare.

„Acest obiectiv de investiții are o importanță strategică pentru Maramureș, deoarece va contribui la dezvoltarea economică a județului nostru, la intensificarea schimburilor comerciale internaționale și la creșterea calității vieții maramureșenilor” a mai precizat Ionel Bogdan, potrivit Agerpres.

Actualmente traficul rutier dintre România și Ucraina se face pe podul construit din lemn cu un singur sens de circulație la începutul anului 2000, în vecinătatea municipiului Sighetu Marmației.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:5,14 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău